ŞUBELEŞE ŞUBELEŞE BÜYÜMEMİZ LAZIM

Charisma FMS ile küçük işletmelerin büyüme yolculuklarına eşlik ettiklerini aktaran Şubat sayımızda dergimizde ağırladığımız Armiya Teknoloji Genel Müdürü Ali İhsan Tuğ, franchise sisteminin önemine değinerek, şubeleşerek büyümenin önemini vurguladı.

ŞUBELEŞE ŞUBELEŞE BÜYÜMEMİZ LAZIM

Düşünce biçimlerimizi değiştiriyoruz. Değiştirmeliyiz. Değiştirmediğimizde geride kalıyoruz. Dünyanın küçücük bir köy haline gelmesinden sonra dünyadaki her şeyden haberimiz oluyor. Dünyanın bir ucundaki bir firma değişiyor, gelişiyor ve büyüyebiliyorsa biz de yapabiliriz diyoruz. Bilginin kimsenin tekelinde olmadığı çağda yaşıyoruz. Bilgiye kolayca ulaşabiliyoruz. Ancak bilginin maliyeti ciddi olarak arttı. Çünkü bilgi çoğaldı. Sürekli çoğalıyor. Bizim bu bilgi çığı veya ve yaşadıkları başarısızlık onları yeniden şube açmamaya itiyor. Geleneksel yöntemler belki de bu hatalara yol açabiliyordu. Küçük gibi görünen detaylar sonra büyük sorunlar yaratıyor ve şubelerin kapatılması kararı veriliyor. Küçükken atılacak sağlam temeller büyümenin yolunu açıyor. O yüzden özellikle küçük işletmelerimize çok faydalı olacağını düşündüğümüz FMS ürünümüzü paylaşmanın gururunu da yaşıyorum. Charisma FMS ile küçük işletmelerimiz büyük, daha büyük olacaklar. Şubeleşe şubeleşe büyüyecekler. Yol kazalarını yaşamadan büyüyüp, değerli olacaklar. Ali İhsan Tuğ bilgi selinin altında kalmamak için yeni yöntemler bulmamız gerekiyor. Statükocu olduğumuzda bu bilgi çığının altında kalmamız kaçınılmaz oluyor. Birbirimize bu bilgi yoğunluğunun içinde sağlıklı kalmak için yardımcı olmalıyız. Teknolojinin kullanımı bu yardımı bize sağlıyor aslında. Tam da burada bilgiyi yönetmek kavramı ortaya çıkıyor. Bilgiyi kategorize ederek kullanılır hale getirmek çok önemli hale geliyor. Yönetemediğimizi kullanamayız çünkü. Yönetmek ve sistematik yönetmek bu keşmekeşliğin, karışıklığın içinden sağ salim çıkmamızı sağlıyor.

Rol modelleri çoğaltmamız gerekir

Firmalarımızın daha da çoğalması, ürünlerini ve hizmetlerini hem bölgelerinde hem de farklı pazarlarda yaymaları bu mantıkla mümkün hale geliyor. Dünyadaki girişimciler hep böyle başarılı olurken bizim ülkemizde bu tür rol modelleri çoğaltmamız gerekir diye düşünüyorum. Özellikle bize has ürünler ve hizmetleri koruyup kollayarak dünyaya pazarlamalıyız. Markalar o zaman bizim özümüzden çıkacak. Yani bize ait marka isimlerin şubelerini artırmalıyız. Bunu da ancak franchise yönetim sistemleri ile sağlayabiliriz. Bu bağlamda özellikle FMS adını verdiğimiz franchise yönetim sistemini entegre bir mantıkla çözen Charisma FMS markasının doğuşunun içinde yer alan biri olarak mutluluğumu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Girişimcilerimiz özellikle şube açarken çok korkuyorlar ve yaşadıkları başarısızlık onları yeniden şube açmamaya itiyor. Geleneksel yöntemler belki de bu hatalara yol açabiliyordu. Küçük gibi görünen detaylar sonra büyük sorunlar yaratıyor ve şubelerin kapatılması kararı veriliyor. Küçükken atılacak sağlam temeller büyümenin yolunu açıyor. O yüzden özellikle küçük işletmelerimize çok faydalı olacağını düşündüğümüz FMS ürünümüzü paylaşmanın gururunu da yaşıyorum. Charisma FMS ile küçük işletmelerimiz büyük, daha büyük olacaklar. Şubeleşe şubeleşe büyüyecekler. Yol kazalarını yaşamadan büyüyüp, değerli olacaklar.

Şubat 2024

Kaynak: https://mallreport.com.tr/2024/02/07/subat-2024/#flipbook-df_20374/64/ 



Bir cevap yazın